Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · GASTRONOMIA

EL SENGLAR PROTAGONISTA D´UNES JORNADES DE CUINA A MONTSENYEl senglar protagonista d´unes jornades de cuina a Montseny

D´esquerra a dreta: Carles Corominas, Santiago Lavín, Alfons Planas i Isidre Pineda. Foto: Jordi Purtí

17/11/2015
Gastronomia i mercat artesà durant tot aquest cap de setmana

Amb l'ànim de donar a conèixer els productes de proximitat, com a símbol de qualitat i valor afegit l'Ajuntament de Montseny ha impulsat les primeres jornades de la cuina del senglar que s'han posat en marxa aquest migdia. Es tracte de l'aprofitament de la carn de caça de porc senglar, com a recurs natural i amb l'origen al massís del Montseny, en plena natura.


L'objectiu és la comercialització de la carn de porc senglar com un potencial a fomentar en l'entorn del massís, com activitat cinegètica lligada a l'activitat turística i agroambiental, capaç de generar recursos i què, alhora reverteix en la preservació de l'espai natural. Tal com s'explica en el programa de les jornades, després de la caça, la carn de senglar que surt de l'Escorxador municipal i Sala de tractament de caça de l'Ajuntament de Montseny "ho fa amb totes les garanties sanitàries. Tots els senglars que hi entren són analitzats per veterinaris i el procés segueix amb totes les garanties pel consumidor".


Les jornades de la cuina del senglar conviden a gaudir de l'art culinari que practiquen elsrestauradors locals participants. De fet, aquest migdia ja s'ha pogut fer un primer tast de la gastronomia dels sabors, condimentada de cultura tradicional amb una conferència i col·loqui sobre la manipulació i la cuina de la carn de caça, centrada en el senglar, a càrrec de Santiago Lavín, catedràtic d'Universitat en el Departament de Medicina i Cirurgia Animal i responsable del Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge de la facultat de Veterinària de la UAB. A l'acte d'avui també hi han estat presents el conseller de Turisme del Consell Comarcal, Isidre Pineda, l'alcalde de Montseny, Alfons Planas i el regidor de Desenvolupament Local, Medi Ambient, Sanitat i Consum de l'Ajuntament de Montseny, Carles Corominas.


Les jornades tindran continuïtat els dies 20, 21 i 22 de novembre amb menús i suggeriments de la cuina del senglar en els restaurants del municipi i el mateix diumenge 22 de novembre Mercat d'artesans amb mostra, venda i degustació de productes artesans, de productes de senglar i de la terra.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar