Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

AGENTS RURALS LOCALITZEN UN FURTIU D´OCELLS A LA GARROTXAAgents Rurals localitzen un furtiu d´ocells a la Garrotxa

La xarxa japonesa parada per atrapar ocells

17/11/2015

Membres del Cos d'Agents Rurals van localitzar un caçador furtiu de fringíl·lids amb una xarxa japonesa (art il·legal de caça) al terme municipal de La Vall d'en Bas (Garrotxa).


En el moment de ser interceptat ,el furtiu havia capturat un exemplar de pit-roig que estava mort a la xarxa, i una cadernera viva que es va alliberar in situ després de comprovar que es trobava en perfecte estat. Els Agents Rurals actuants han denunciat el fet com a infracció penal, la qual cosa suposarà l'obertura de diligències penals.


El mètode de captura amb xarxa japonesa és un art de caça prohibit, ja que no és selectiu, és a dir, no discrimina l'espècie a capturar. Per tant, pot passar que es capturi tant una espècie cinegètica com una espècie protegida. És per aquest motiu que la tinença i utilització d'aquesta mena de xarxes pels particulars (sense disposar de la corresponent autorització per a captura científica) estan absolutament prohibides i poden ser constitutives d'un delicte penal que pot comportar penes de fins a dos anys de presó o multes de vuit a vint-i-quatre mesos i la inhabilitació per a la caça de fins a quatre anys.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar