Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA FIRA DEL CAÇADOR DE TÀRREGA ES CONSOLIDA EN PÚBLIC I ACTIVITATSLa Fira del Caçador de Tàrrega es consolida en públic i activitats

30/09/2013
Més de 17.000 visitants acudeixen al certamen, que augmenta l’impacte econòmic

La Fira del Caçador de Tàrrega creix cada any i en la dotzena edició va augmentar tant en nombre de visitants com en activitats lúdiques i esportives. Segons l’organització, aquest any el certamen va aconseguir superar els 17.000 visitants, davant dels 15.000 de l’any passat.
A més, la fira ha ocupat aquest any per primera vegada la totalitat de les quatre hectàrees del càmping municipal Felip Robinat. Així, si bé es manté en un centenar el nombre d’expositors, i en mig centenar els estands de venda de gossos de caça, la fira ha completat la totalitat del recinte sumant aquest any modalitats esportives de curses de cavalls, i de tir a l’arc amb objectiu mòbil.
En total, la fira ofereix més d’una vintena d’activitats paral·leles que se sumen a les pròpiament comercials, com són la falconeria, la doma de cavalls, el concurs nacional de bellesa canina, amb uns 200 exemplars, o el campionat d’obediència de gossos a càrrec de l’associació Agility de Tàrrega i que va reunir uns 120 animals.
Quant a la fira, els visitants poden trobar-hi des d’estris i roba de caça fins a vehicles, alimentació o ganiveteria.
En el seu parlament l’alcaldessa Rosa Maria Perelló va voler felicitar l’organització per “l’impacte econòmic que té el certamen”, tant per l’arribada de visitants com pel fet que la fira s’ha convertit en un aparador firal de referència sobre cinegètica a Catalunya.
La inauguració de la fira va anar a càrrec del director general de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat, Antoni Trasobares.
També hi va participar el president de la federació catalana de caça, Francisco Piera, que va reivindicar a la Generalitat que redacti de forma urgent la normativa de protecció d’animals sobre els nuclis zoològics per reglamentar les gosseres esportives, ja que tenen “molta pressió de protectores d’animals i animalistes”.
“Molts d’ells són autèntics talibans, amb un criteri urbanita que no té res a veure amb la realitat del territori”, va afegir Piera.
La fira l’organitzen un centenar de voluntaris de l’associació de caçadors deTàrrega amb el suport de l’ajuntament i del consell comarcal. El càmping municipal llueix des d’ahir el nom d’Espai Felip Robinat. D’aquesta forma s’honra el veterinari i fundador de la fira i edil deTàrrega, que va morir l’any passat.
Precisament, dissabte passat, i a tall de preludi de la Fira del Caçador, es va descobrir una placa commemorativa en tribut a Felip Robinat. A l’acte van assistir diversos familiars del fundador del certamen i expresidents de la Societat de Caçadors, a més de l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa M. Perelló.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar