Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · CAMPIONATS

LA LOCALITAT GIRONINA DE PONTÓS ACOLLIRÀ LA 1A EDICIÓ DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE GOSSOS DE RASTRE SOBRE PORC SENGLARLa localitat gironina de Pontós acollirà la 1a edició del Campionat de Catalunya de Gossos de Rastre sobre porc senglar

09/04/2024
El cap de setmana del 27 i 28 d’abril, el municipi Alt Empordanès de Pontós serà l'escenari d’aquesta prova organitzada per la Federació Catalana de Caça, amb la col·laboracio de la Territorial de Girona i l'Associació Esportiva de Caça de Pontós.

Donant resposta a la petició de molts competidors d’aquesta modalitat competitiva, el dissabte 27 i el diumenge 28 de abril la Federació Catalana de Caça organitzarà la primera edició  d’aquest campionat, que té com a principal objectiu poder valorar les qualitats de sis gossos de rastre en lot i individual, especialment ensinistrats per la caça del senglar, realitzant un acostament en condicions exactament iguals que en una acció de caça, però sense la utilització d’armes de foc.

 

Perquè el treball del gos sigui tingut en consideració, aquest deurà seguir el rastre del senglar, marcant-lo amb la veu obligatòriament, fins a arribar a la jaça, on l’haurà de marcar correctament, per poder permetre identificar la seva ubicació, o si aquest pren la fuita, iniciar la seva persecució.

 

Dues intenses jornades de competició

La prova tindrà una durada de 2 dies, amb un sol jurat per dia, que estarà format per 3 o 4 persones, amb un president del jurat entre elles. L’edat de participació del gos serà d’entre 15 mesos (mínima) i 10 anys com a màxim.

 

L’hora de trobada serà a les 7 hores del matí (tant a la jornada del dissabte com la de diumenge) a la Piscina Municipal de Pontós, per realitzar el sorteig del lloc on es buscaran els rastres i l’ordre de sortida de cadascú. Tot seguit, tindrà lloc la sortida per buscar una petja, després d’haver nomenat un acompanyant local per part del president del jurat.

 

El participant escollirà entre el seu lot, el gos que vol per localitzar el rastre. Aquest, treballarà sempre lligat a una corda o corretja. Des del moment que el gos de rastre assenyala una bona trencada o una entrada, el conductor aturarà el gos i marcarà l’entrada amb un senyal ben vistós, assegurant-se, si és possible, de la bona direcció i evitant fer massa soroll amb la finalitat de no molestar els senglars, en el cas que estiguin “ajaçats” a poca distància.

 

El conductor i el seu acompanyant tornaran al punt de trobada i faran part de les seves constatacions al president del jurat, el qual prendrà nota del lloc, per més tard fer-lo figurar en el resum de la jornada.

 

Organitzada juntament amb la Representació Territorial de Girona, agraïm la col·laboració de l’Associació Esportiva de Caça de Pontós, l’Ajuntament de Pontós, i als nostres patrocinadors Mutuasport i Libra Affinity.


ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar