Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · IMPORTANT

AIXECAMENT DE LES MESURES DE SALVAGUARDA ENFRONT LA INFLUENÇA AVIÀRIA D'ALTA PATOGENICITAT ESTABLERTES AL 20 DE DESEMBRE DE 2022Aixecament de les mesures de salvaguarda enfront la Influença Aviària d'Alta Patogenicitat establertes al 20 de desembre de 2022

15/05/2023
El MAPA comunica aquest aixecament de mesures establertes als articles 4.3 i 5.1 de l’Ordre APA/2442/2006 a tots els municipis inclosos en els seus annexos II (Zona de Risc) i III (Zona d’Especial Vigilància)

L’aixecament de les mesures, s’ha determinat a partir de la finalització del període de migració d’aus hivernants i de la valoració de l’evolució de la situació epidemiològica durant les darreres setmanes a Europa i l’Estat Espanyol, on Catalunya hi vàrem estar d’acord un cop valorada també l’evolució de la situació epidemiològica al nostre territori.

 

Afectació a Catalunya 

 

Podeu accedir a llistat de zones que estaven afectades per aquestes mesures de prevenció de la IAAP i que el passat 11 de maig van deixar d'estar en vigor:

 

 

 

Cap focus en tres setmanes

 

No s’ha notificat cap focus d’IAAP en aus silvestres durant les darreres 3 setmanes en tot l’Estat. Pel que fa a aus de corral, el darrer focus notificat va ser el notificat a Arbeca el passat més de febrer. 

 

A nivell d’Europa el nombre de focus declarats també s’ha reduït substancialment tant en aus silvestres com en aus de corral.

 

Conseqüentment, s’adopten les autoritzacions de les excepcions establertes a l’Ordre AMR 3301/2008, de manera que s’aixequen les següents mesures establertes a l’article 5.1 de l’Ordre APA/2442/2006:

 

  • Prohibició ús d'aus dels ordres Anseriformes i Charadriiformes com a reclams de caça.
  • Prohibida la producció d'aus de corral a l'aire lliure ( autorització si disposa de sistema per evitar el contacte directe i indirecte d’aus de corral amb aus silvestres en cas de sol·licitud).
  • Prohibició de donar aigua a les aus de corral procedent de dipòsits on hi puguin accedir aus silvestres (excepte si estan tractats de manera que garanteixi la inactivació del virus de la IA)
  • Els dipòsits d'aigua situats a l'exterior requerits per motius de benestar quedaran suficientment protegits contra les aus aquàtiques silvestres.
  • Prohibida la presència d'aus de corral o altres tipus d'aus captives en centres de concentració d'animals (definits a l’article 3.7 de la Llei 8/2003). 

 

 

No obstant, és important no baixar la guàrdia i extremar les mesures de bioseguretat a les explotacions ramaderes. En aquest sentit i per tal que en pugueu fer difusió de nou, us tornem a enllaçar la infografia #stopinfluençaaviaria i el vídeo que es publica periòdicament per les xarxes socials del DACC. 


ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar