Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

ÈXIT ORGANITZATIU I DE PARTICIPACIÓ DEL IV CONGRÈS INTERNACIONAL DE CONSERVACIÓ CAÇA I ESPORTÈxit organitzatiu i de participació del IV Congrès Internacional de Conservació Caça i Esport

Èxit organitzatiu i de participació del IV Congrès Internacional de Conservació Caça i Esport

Èxit organitzatiu i de participació del IV Congrès Internacional de Conservació Caça i Esport

15/03/2023
El passat cap de setmana, la localitat murciana de Lorca va acollir aquest congrès, que va comptra amb una representació de la Federació Catalana de Caç, on, entre altres temes, la biodiversitat, la dona caçadora i la caça esportiva van ser protagonistes

Finalitza amb gran èxit de participació i convocatòria el IV Congrés Internacional de Conservació, Caça, Cultura i Esport, celebrat al municipi murcià de Lorca els dies 10 i 11 de març de 2023. En aquest, es van tractar temes com la biodiversitat, el Big Data, la investigació, la divulgació, política, caça, societat, antropologia i despoblació.

 

L'esdeveniment, organitzat per la Federació de Caça de la Regió de Múrcia, ha comptat amb la presència de més de 250 autoritats, experts, científics, presidents de federacions, professionals, investigadors, docents, autoritats relacionades amb el sector, mitjans de comunicació i convidats. Diferents representants de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Caça, com Sergi Sánchez, el seu president també van participart en aquesta interessant trobada

 

El congrés va començar amb els discursos inaugurals de Francisco Bastida (president de la Federació de Caça de la Regió de Múrcia), Manuel Gallardo (president de la Reial Federació Espanyola de Caça), Diego José Mateos (alcalde deLorca), Fernando Miranda (Secretari General d'Agricultura i Alimentació del MAPA) i Fernando López (president de la Regió de Múrcia).

 

Després d'aquests discursos, es van desenvolupar les quatre taules rodones que van formar el Congrés: 'La Ciència a la Caça', 'La Caça Internacional', 'La Dona al Món Rural i la Caça', 'La Caça a l'Esport' i la ponència de Torbörn Larsson (president de FACE). Finalment, el Congrés es va tancar amb les conclusions a càrrec de Juan María Vázquez (conseller de Medi Ambient, Mar Menor, Universitats i Investigació).

 

L'ANIMALISME, PERILL GLOBAL DE LA CAÇA

 

Durant la seva intervenció a l'acte d'inauguració, Manuel Gallardo va explicar els perills que l'animalisme s'hagi instaurat a les institucions, alertant que és un problema global i que per combatre'l cal plantejar una estratègia conjunta i establir aliances internacionals que permetin unir esforços en defensa de l'activitat cinegètica.

 

En aquest sentit, va incidir en la importància de la presència al IV Congrés del president de la Unió de Federacions de Caça de Llatinoamèrica i president de la Federació Mexicana de Caça, Edgar Wenzel, del president de la Federació Europea de Caça i Conservació (FACE ), Torbörn Larsson, i de l'eurodiputat i vicepresident de l'Intergrup de Caça, Camp i Biodiversitat del Parlament Europeu; Juan Ignacio Zoido.

 


 

Lorca acoge con gran éxito el IV Congreso Internacional de Conservación, Caza, Cultura y Deporte

  • El presidente de la RFEC, Manuel Gallardo, intervino en el acto de inauguración y moderó la mesa de caza internacional

 

  • Biodiversidad, caza deportiva, mujer cazadora, ciencia, Big Data, sociedad, antropología y despoblación, grandes protagonistas

 

 

Finaliza con gran éxito de participación y convocatoria el IV Congreso Internacional de Conservación, Caza, Cultura y Deporte, celebrado en el municipio murciano de Lorca los días 10 y 11 de marzo de 2023. En este, se trataron temas como la biodiversidad, el Big Data, la investigación, la divulgación, política, caza, sociedad, antropología y despoblación.

 

El evento, organizado por la Federación de Caza de la Región de Murcia, ha contado con la presencia de más de 250 autoridades, expertos, científicos, presidentes de federaciones, profesionales, investigadores, docentes, autoridades relacionadas con el sector, medios de comunicación e invitados.

 

El congreso comenzó con los discursos inaugurales de Francisco Bastida (presidente de la Federación de Caza de la Región de Murcia), Manuel Gallardo (presidente de la Real Federación Española de Caza), Diego José Mateos (alcalde de Lorca), Fernando Miranda (Secretario General de Agricultura y Alimentación del MAPA) y Fernando López (presidente de la Región de Murcia).

 

Después de estos discursos, se desarrollaron las cuatro mesas redondas que formaron el Congreso: 'La Ciencia en la Caza', 'La Caza Internacional', 'La Mujer en el Mundo Rural y la Caza', 'La Caza en el Deporte' y la ponencia de Torbörn Larsson (presidente de FACE). Por último, el Congreso se cerró con las conclusiones a cargo de Juan María Vázquez (consejero de Medio Ambiente, Mar Menor, Universidades e Investigación).

 

EL ANIMALISMO, PELIGRO GLOBAL DE LA CAZA

 

Durante su intervención en el acto de inauguración, Manuel Gallardo explicó los peligros de que el animalismo se haya instaurado en las instituciones, alertando de que es un problema global y que para combatirlo hay que plantear una estrategia conjunta y establecer alianzas internacionales que permitan aunar esfuerzos en defensa de la actividad cinegética.

 

En este sentido, incidió en la importancia de la presencia en el IV Congreso del presidente de la Unión de Federaciones de Caza de Latinoamérica y presidente de la Federación Mexicana de Caza, Edgar Wenzel, del presidente de la Federación Europea de Caza y Conservación (FACE), Torbörn Larsson, y del eurodiputado y vicepresidente del Intergrupo de Caza, Campo y Biodiversidad del Parlamento Europeo; Juan Ignacio Zoido.


ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar