Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · BATUDES

UNA CAÇADORA DE LA VALL D'ARAN AMB ESCLEROSI MÚLTIPLE ORGANITZA UNA BATUDA DE CAÇA SOLIDÀRIA ADREÇADA A DONES CAÇADORES FEDERADES PER LLUITA CONTRA AQUESTA MALALTIAUna caçadora de la Vall d'Aran amb esclerosi múltiple organitza una batuda de caça solidària adreçada a dones caçadores federades per lluita contra aquesta malaltia

18/01/2023
Aquesta caçadora ha organitzat, juntament amb la Federació de Caça de Lleida, una batuda solidària per a dones a la Vall d'Aran el proper 4 de febrer. Tot allò recaptat es donarà per a la lluita contra l'esclerosi múltiple que ella mateixa pateix.

La caçadora Elena Vidal Díaz, amb el suport de la Federació de Caça de Lleida, ha organitzat per al proper 4 de febrer una batuda solidària per a dones caçadores federades de tot l'Estat amb l'objectiu de lluitar contra l'esclerosi múltiple, malaltia que pateix la caçadora. La cita començarà a partir de les 7:30 hores del matí al Poliesportiu de Bossots, i posteriorment es desenvoluparà a prop del municipi de Bossòst.
 
 
En aquesta jornada de caça es podran abatre cérvols i porcs senglars sense contingent. Vidal explica a la redacció de Jara i Sedal que «els homes també col·laboraran participant a la batuda amb els gossos». 
 
 
La història de superació d'Elena Díaz 
 
 
Elena Díaz Vidal és una caçadora que pateix esclerosi múltiple, malaltia que li va ser diagnosticada el 2007. Aquesta provoca que el sistema immunitari ataqui la coberta protectora de les cèl·lules nervioses del cervell, el nervi òptic i la medul·la espinal, anomenada beina de mielina, i el seu avenç és gradual -va augmentant amb els anys-. Díaz continua però sortint cada cap de setmana a practicar la seva gran passió a la muntanya: la caça. Sol dur a terme l'activitat cinegètica amb un grup de companys a la Vall d'Aran, i ells precisament seran els que ajudaran a la batuda del dia 4: «Tot s'ha realitzat per mediació de la Federació de Caça de Lleida, que impulsa aquesta cita», explica Vidal. Les inscripcions les reben ells, al preu de 35 euros: «Tots aquests diners es donaran a l'Associació de lluita contra l'esclerosi múltiple», exposa.
 
 
L'Ajuntament de Bossòst «ens reuneix a primera hora del matí i ens fa un esmorzar», explica la caçadora. Un cop es reparteixin els llocs, uns 30, diversos companys col·locaran les participants en els llocs. 
 
 
La jornada es desenvoluparà en una zona amb una «gran població de porc senglar i de cérvol» si bé els espais entre llocs «són grans» i per això la caçadora crida a la sort perquè se succeeixin els llances. 
 
 
Sobre la malaltia, Díaz explica que s'ho passa molt malament amb els freds extrems: «Però em pot més l'afició que tinc a la caça», assegura. En aquest sentit, diu que porta molt bé la malaltia. «Tant de bo tothom tingués una afició com aquesta i el pogués portar tan bé com jo…», desitja.
 
 
Les inscripcions per participar a la batuda ja estan disponibles enviant una sol·licitud al correu electrònic info@fclleida.cat A la sol·licitud d'inscripció cal adjuntar una fotocòpia del permís d'armes, de la targeta federativa, de l'assegurança obligatòria -mínim de 600.000 euros de responsabilitat civil- i de llicència de caça de Catalunya. També, caldrà adjuntar el comprovant de transferència de 35 euros al número ES03 2100 0012 2402 0078 5837. Els organitzadors adverteixen que, atesa l'orografia del terreny, és aconsellable comptar amb una bona condició física. La data límit d'inscripció és el proper 30 de gener.
 


Una cazadora con esclerosis múltiple organiza una batida solidaria de mujeres para luchar contra la enfermedad

 

Esta cazadora ha organizado, junto a la Federación de Caza de Lérida, una batida solidaria para mujeres en el Valle de Arán el próximo 4 de febrero. Toda lo recaudado se donará para la lucha contra la esclerosis múltiple que ella misma sufre.

 

La cita dará comienzo a partir de las 7:30 horas de la mañana en el Polideportivo de Bossots, y posteriormente se desarrollará en las cercanías del municipio de Bossòst. En ésta se podrán abatir ciervas y jabalíes sin cupo. Vidal explica a la redacción de Jara y Sedal que «los hombres también colaborarán participando en la batida con los perros».

 

La historia de superación de Elena Díaz

 

Elena Díaz Vidal es una cazadora que padece esclerosis múltiple, enfermedad que le fue diagnosticada en 2007. Ésta provoca que el sistema inmunitario ataque la cubierta protectora de las células nerviosas del cerebro, el nervio óptico y la médula espinal, llamada vaina de mielina, y su avance es paulatino -va acrecentándose con los años-.

 

Díaz continúa sin embargo saliendo cada fin de semana a practicar su gran pasión en el monte: la caza. Suele llevar a cabo la actividad cinegética con un grupo de compañeros en el Valle de Arán, y ellos precisamente serán los que ayudarán en la batida del día 4: «Todo se ha realizado por mediación de la Federación de Caza de Lérida, que impulsa esta cita», explica Vidal. Las inscripciones las reciben ellos, al precio de 35 euros: «Todo ese dinero se donará a la Asociación de lucha contra la esclerosis múltiple», expone.

 

El Ayuntamiento de Bossòst «nos reúne a primera hora de la mañana y nos da un desayuno», explica la cazadora. Una vez se repartan los puestos, unos 30, varios compañeros colocarán a las participantes en los puestos.

 

La jornada se desarrollará en una zona con una «gran población de jabalí y de ciervo» si bien los espacios entre puestos «son grandes» por lo que la cazadora llama a la suerte para que se sucedan los lances.

 

Sobre la enfermedad, Díaz explica que lo pasa muy mal con los fríos extremos: «Pero me puede más la afición que tengo a la caza», asegura. En este sentido, dice llevar muy bien la enfermedad. «Ojalá todo el mundo tuviese una afición como esta y lo pudiese llevar tan bien como yo…», desea.

 

Las inscripciones para participar en la batida ya están disponibles enviando una solicitud al correo electrónico info@fclleida.cat. En la solicitud de inscripción se debe adjuntar una fotocopia del permiso de armas, de la tarjeta federativa, del seguro obligatorio -mínimo de 600.000 euros de responsabilidad civil- y de licencia de caza de Cataluña. También, se deberá adjuntar el comprobante de transferencia de 35 euros al número ES03 2100 0012 2402 0078 5837. Los organizadores advierten que, dada la orografía del terreno, es aconsejable contar con una buena condición física. La fecha límite de inscripción es el próximo 30 de enero. La cita, por otro lado, contará también con almuerzo.

 


ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar