Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · IMPORTANT

ELS CENSOS DE CAÇA MAJOR DE L'OBSERVATORI CINEGÈTIC VAN AUGMENTAR UN 48% A LA DARRERA CAMPANYAEls censos de caça major de l'Observatori Cinegètic van augmentar un 48% a la darrera campanya

11/01/2023
Els censos de caça major de l'Observatori Cinegètic van augmentar un 48% durant la campanya del 2022, gràcies a la participació de més de cent col·laboradors, que van recórrer 1.675 quilòmetres repartits en 149 quadrícules UTM 10×10 km de tot l'estat.

 

La campanya s'ha desenvolupat entre els mesos de setembre i desembre i els participants, caçadors i gestors voluntaris de tot Espanya, han invertit un total de 315 hores de manera altruista, per obtenir informació sobre l'estat de les poblacions i la seva distribució per garantir-ne la conservació i la gestió.

 

Així, en total s'han censat 1.258 cérvols, 224 cabirols, 825 cabres monteses, 322 isards i 277 senglars, a través de recorreguts d'entre 8 i 10 quilòmetres realitzats en vehicle a baixa velocitat, en què els participants recullen els albiraments en temps real a l'aplicació de mòbil Cens Data.

 

Cal assenyalar que aquests censos es repeteixen cada any en idèntics recorreguts per poder així obtenir dades sobre les tendències poblacions amb el pas del temps. En aquest sentit, cal assenyalar que aquest any han augmentat tant el nombre de censos, com els quilòmetres recorreguts, els participants i les hores invertides, així com els exemplars albirats.

 

El sistema de monitorització de fauna silvestre més gran


Per tot això, els promotors del projecte agraeixen a tots els col·laboradors l'esforç que estan duent a terme en aquest projecte, que busca construir el sistema de monitorització de fauna silvestre més gran a nivell nacional i en què cada dia participen més caçadors i gestors.

 

L'Observatori Cinegètic és una iniciativa de ciència ciutadana engegada per Fundació Artemisan, la Reial Federació Espanyola de Caça i Bineu Consulting, amb la col·laboració del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mutuasport i les federacions autonòmiques de caça; i amb el patrocini de les empreses Hornady i Hart.

 

Els interessats a sumar-se al projecte o obtenir més informació poden fer-ho a través de la pàgina web: www.observatoriocinegetico.org, a través del correu electrònic:

 

 

  • info@observatoriocinegetico.org
  • i via whatsapp: 628491716

  

Los censos de caza mayor del Observatorio Cinegético aumentaron un 48 % en la última campaña

 

Más de 100 colaboradores han recorrido más de 1.850 kilómetros entre septiembre y diciembre

 

Los censos de caza mayor del Observatorio Cinegético aumentaron un 48 % durante la campaña de 2022, gracias a la participación de más de cien colaboradores, que recorrieron un total de 1.675 kilómetros repartidos en 149 cuadrículas UTM 10×10 km de toda España.

 

La campaña se ha desarrollado entre los meses de septiembre y diciembre y los participantes, cazadores y gestores voluntarios de toda España, han invertido un total de 315 horas de manera altruista, con el objetivo de obtener información sobre el estado de las poblaciones y su distribución para garantizar su conservación y gestión.

 

Así, en total se han censado 1.258 ciervos, 224 corzos, 825 cabras monteses, 322 rebecos y 277 jabalíes, a través de recorridos de entre 8 y 10 kilómetros realizados en vehículo a baja velocidad, en los que los participantes recogen los avistamientos en tiempo real en la aplicación de móvil CensData.

 

Cabe señalar que estos censos se repiten cada año en idénticos recorridos para poder obtener así datos sobre las tendencias poblaciones con el paso del tiempo. En este sentido, cabe señalar que este año han aumentado tanto el número de censos, como los kilómetros recorridos, los participantes y las horas invertidas, así como los ejemplares avistados.

 

El mayor sistema de monitorización de fauna silvestre

 

Por todo ello, los promotores del proyecto agradecen a todos los colaboradores el esfuerzo que están llevando a cabo en este proyecto, que busca construir el mayor sistema de monitorización de fauna silvestre a nivel nacional y en el que cada día participan más cazadores y gestores.

 

El Observatorio Cinegético es una iniciativa de ciencia ciudadana puesta en marcha por Fundación Artemisan, la Real Federación Española de Caza y Bineo Consulting, con la colaboración del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación, Mutuasport y las federaciones autonómicas de caza; y con el patrocinio de las empresas Hornady y Hart.

 

Los interesados en sumarse al proyecto o en obtener más información pueden hacerlo a través de la página web: www.observatoriocinegetico.org, a través del correo electrónico: info@observatoriocinegetico.org y vía whatsapp: 628491716


ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar