Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · CAMPIONATS

CATALUNYA REPRESENTADA PER PRIMERA VEGADA AL CAMPIONAT D'ESPANYA DE PODENC ANDALÚS, MANETO I ORITORepresentació Catalana a l´estatal de Podenc Andalús, Maneto i Orito

Catalunya representada per primera vegada al Campionat d'Espanya de Podenc Andalús, Maneto i Orito

Catalunya representada per primera vegada al Campionat d'Espanya de Podenc Andalús, Maneto i Orito

Catalunya representada per primera vegada al Campionat d'Espanya de Podenc Andalús, Maneto i Orito

10/01/2023
La representació catalana en aquest campionat formada per Antonio Raya, Diego Llop i Oscar Porta valora positivament la seva primera participació en aquesta competició, malgrat no entrar al pòdium, celebrada en el passat cap de setmana a Baeza.

Baeza es va consolidar el passat cap de setmana com a referent nacional de la caça amb podencs en organitzar el VIII Campionat d'Espanya de Podenc Andalús, Maneto i Podenc Orito Español, celebrada amb èxit rotund d'organització i un nivell de competició excel·lent, a més  més d'una massiva presència de públic.

 

En aquesta prova, organitzada per la Reial Federació Espanyola de Caça, la Federació Andalusa de Caça, el Consell Superior d'Esports i la Societat de Caçadors «Coto Baeza»; es van donar cita un total de 41 participants procedents de set CC.AA. per competir pels títols de campions d'Espanya a les tres races contemplades a la competició. En aquest sentit, destacar la participació per primera vegada en una campionat d'espanaya d'aquesta modalitat de Catalunya, representada en aquest campionat pels guanyadors del primer Campionat de Catalunya de Podenc Andalús, Maneto i Orito dut a terme a Seròs el 3 de desembre amb al participació de 8 competidors i 12 gossos. Malauradament, en aquest debut competitiu a nivell estatal la sort no va anar de cara per als competidors catalans; que tot i amb això, valoren molt positivament el seu concurs en aquesta competició, especialment per la experiència adquirida i la possibilitat de competidor contra els millors representants estatals d'aquesta modalitat de caça.

 

Després de la recepció dels participants i el sopar de benvinguda el divendres 6, el plat fort del cap de setmana va arribar el dissabte 7 amb la competició per decidir els noms dels gossos campions d'Espanya (Ginebra en podenc andalús,  Sultana en Orito i Nela en Maneto) que es va desenvolupar al vedat de la Societat de Caçadors Coto Baeza, on l'alta densitat de conills durant tota la jornada va permetre gaudir de la feina dels diferents tipus de podencs.

 

Durant el lliurament de trofeus, tant participants com públic van coincidir a destacar l'excel·lent organització de la prova, el bon nivell dels gossos participants, el treball realitzat per jutges i organitzadors i el bon ambient que va regnar durant tot el cap de setmana en aquesta vuitena edició del Campionat d'Espanya de Podenco Andaluz, Maneto i Orito Español.

 

RESULTATS

 

Podenc Andalús

 

 • Ginebra, de Richar Herreruela Parra (Extremadura)
 • Clarita, de Luciano Gómez Pérez (Múrcia)
 • Cañera, de Sergio Asensio Bayona (Comunitat Valenciana)


Podenc Orito 

 • Sultana, de Francisco Gil Ponce (Andalusia)
 • Falete, Manuel Cuevas González (Andalusia)
 • Duna, Cristian Carrasco Galarza (Comunitat Valenciana)

 

Maneto

 • Nela, de Manuel Sebastián Cervera (Comunitat Valenciana)
 • Soroll, de Francisco A. Domingo Burgos (Andalusia)

 

El Premi a l'Esportivitat, atorgat per Mutuasport, va ser per a l'andalús Francisco A. Domingo Burgos, que va participar en la prova tot i trobar-se amb crosses a causa d'una lesió a la cama provocada per un accident patit la tarda anterior al començament de la prova

 


 

Cataluña representada por primera vez en el Campeonato de España de Podenc Andaluz, Maneto y Orito

Ginebra en Podenco Andaluz, Sultana en Oritos y Nela en Manetos se imponen en una disputadísima y exitosa prueba

Baeza se consolidó el pasado fin de semana como referente nacional de la caza con podencos al organizar el VIII Campeonato de España de Podenc Andaluz, Maneto y Orito Español, celebrada con un éxito rotundo de organización y un nivel de competición excelente y una masiva presencia de público.


En esta prueba, organizada por la Real Federación Española de Caza, la Federación Andaluza de Caza, el Consejo Superior de Deportes y la Sociedad de Cazadores Coto Baeza; se dieron cita un total de 41 participantes procedentes de siete CC.AA. para competir por los títulos de campeones de España en las tres razas contempladas en la competición. En este sentido, destacar la participación por primera vez en una campeonato de españa de esta modalidad de Cataluña, representada en este campeonato por los ganadores del primer Campeonato de Cataluña de Podenc Andaluz, Maneto y Orito llevado a cabo en Seròs el 3 de diciembre con la participación de 8 competidores y 12 perros. Desgraciadamente, en este debut competitivo a nivel estatal la suerte estuvo de cara para los competidores catalanes; que sin embargo, valoran muy positivamente su concurso en esta competición, especialmente por la experiencia adquirida y la posibilidad de competir contra los mejores representantes estatales de esta modalidad de caza.

 

Tras la recepción de los participantes y la cena de bienvenida el viernes 6, el plato fuerte del fin de semana llegó el sábado 7 con la competición para decidir los nombres de los perros campeones de España, que se desarrolló en el coto de la Sociedad de Cazadores “Coto Baeza”, donde la alta densidad de conejos durante toda la jornada permitió disfrutar del trabajo de los distintos tipos de podencos.

 

Durante la entrega de trofeos, tanto participantes, como público coincidieron en destacar la excelente organización de la prueba, el buen nivel de los perros participantes, el trabajo realizado por jueces y organizadores y el buen ambiente que reinó durante todo el fin de semana en esta octava edición del Campeonato de España de Podenco Andaluz, Maneto y Orito Español.

 

RESULTADOS

 

Podenco Andaluz

 

 1. Ginebra, de Richar Herreruela Parra (Extremadura)
 2. Clarita, de Luciano Gómez Pérez (Murcia)
 3. Cañera, de Sergio Asensio Bayona (Comunidad Valenciana)

 

Podenco Orito Español

 

 1. Sultana, de Francisco Gil Ponce (Andalucía)
 2. Falete, Manuel Cuevas González (Andalucía)
 3. Duna, Cristian Carrasco Galarza (Comunidad Valenciana)

 

 

Maneto

 

 1. Nela, de Manuel Sebastián Cervera (Comunidad Valenciana)
 2. Ruido, de Francisco A. Domingo Burgos (Andalucía)

 

 

El Premio a la Deportividad, otorgado por Mutuasport, fue para el andaluz Francisco A. Domingo Burgos, quien participó en la prueba a pesar de encontrarse con muletas debido a una lesión en la pierna provocada por un accidente sufrido en la tarde anterior al comienzo de la prueb


ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar