Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LA RFEC DENUNCIA L'INCOMPLIMENT DEL PSOE AMB EL SECTOR CINEGÈTICLa RFEC denuncia l'incompliment del PSOE amb el sector cinegètic

02/08/2022
El Govern tramitarà pel procediment d'urgència, sense cap argument ni cap motivació, la modificació del Codi Penal en matèria de maltractament animal i la Llei de Drets dels Animals

 

La Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC) denuncia l'incompliment del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) del seu compromís per evitar que els animals auxiliars per a la caça es vegin afectats per la Llei de protecció, drets i benestar dels animals, un nou text que es va aprovar ahir al Consell de Ministres. A més, s'ha aprovat el projecte de modificació del Codi Penal en matèria de maltractament animal, que serà tramitat, juntament amb la Llei de Drets dels Animals, pel procediment d'urgència al parlament, encara que no hi hagi cap argument ni motivació que ho justifiqueu.

 

Segons la informació a què ha tingut accés la RFEC sobre el nou projecte de Llei de Drets dels Animals, els animals auxiliars de la caça, i per tant l'activitat cinegètica, segueixen dins l'àmbit d'aplicació de la norma malgrat el compromís públic del PSOE a excloure'ls. Si bé sembla que l'esterilització ja no seria obligatòria, es mantenen greus perjudicis per al sector com la prohibició del silvestrisme, la necessitat de registre oficial de qualsevol propietari que vulgui criar (encara que no tingui fins comercials), entre moltes altres.

 

Per això, la RFEC denuncia que aquesta tramitació suposa un nou atac al sector d'un Govern lliurat a l'animalisme i a mantenir la coalició amb Podem per pura supervivència, aprovant una de les lleis més discutides i rebutjades per la societat espanyola durant el mes d'agost quan la meitat del país està de vacances.

 

A més, l'entitat federativa exigeix al PSOE que compleixi el seu compromís per excloure de la Llei els animals auxiliars de la caça i un sector fonamental per a la societat i el món rural. Aquest compromís adquirit pel partit de Govern compta a més amb l'aprovació dels principals partits d'aquest país que així ho han manifestat públicament a les trobades mantingudes amb la RFEC.

 

Des de la Federació es continuarà treballant en la defensa de l'activitat i el sector cinegètic a través del tràmit parlamentari i no es descartarà l'adopció d'altres mesures si el Govern no se'n replanteja les polítiques.

 

 


 

 

La RFEC denuncia el incumplimiento del PSOE con el sector cinegético

 

  • El Gobierno tramitará por el procedimiento de urgencia, sin argumento ni motivación alguna, la modificación del Código Penal en materia de maltrato animal y la Ley de Derechos de los Animales 

 

  • La RFEC denuncia la falta de transparencia del Ejecutivo en la tramitación de una de las leyes más discutidas y rechazadas por la sociedad española

 

La Real Federación Española de Caza (RFEC) denuncia el incumplimiento del Partido Socialista Obrero Español (PSOE) de su compromiso para evitar que los animales auxiliares para la caza se vean afectados por la Ley de protección, derechos y bienestar de los animales cuyo nuevo texto se ha aprobado en Consejo de Ministros. Además, se ha aprobado el proyecto de modificación del Código Penal en materia de maltrato animal, que será tramitado, junto a la Ley de Derechos de los Animales, por el procedimiento de urgencia en el parlamento, aunque no haya ningún argumento ni motivación que lo justifique.

 

Según la información a la que ha tenido acceso la RFEC sobre el nuevo proyecto de Ley de Derechos de los Animales, los animales auxiliares de la caza, y por tanto la actividad cinegética, siguen dentro del ámbito de aplicación de la norma a pesar del compromiso público del PSOE a excluirlos. Si bien parece ser que la esterilización ya no sería obligatoria, se mantienen graves perjuicios para el sector como la prohibición del silvestrismo, la necesidad de registro oficial de cualquier propietario que quiera criar (aunque no tenga fines comerciales) y el tiro al pichón, entre otras muchas.

 

Por ello, la RFEC denuncia que esta tramitación supone un nuevo ataque al sector de un Gobierno entregado al animalismo y a mantener la coalición con Podemos por pura supervivencia, aprobando una de las leyes más discutidas y rechazadas por la sociedad española en pleno mes de agosto cuando la mitad del país está de vacaciones.

 

Además, la entidad federativa exige al PSOE que cumpla su compromiso para excluir de la Ley a los animales auxiliares de la caza y a un sector fundamental para la sociedad y el mundo rural. Este compromiso adquirido por el partido de Gobierno cuenta además con la aprobación de los principales partidos de este país que así lo han manifestado públicamente en los encuentros mantenidos con la RFEC.

 

Desde la Federación se continuará trabajando en la defensa de la actividad y el sector cinegético a través del trámite parlamentario no descartándose la adopción de otras medidas si el Gobierno no se replantea sus políticas. 

 

 


ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar