Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA

LA DONA CAÇADORA, PROTAGONISTA D’UNA EXISTOSA SISENA EDICIÓ DE LA FIRA GIROCAÇALa dona caçadora, protagonista d’una existosa sisena edició de la fira Girocaça

La dona caçadora, protagonista d’una existosa sisena edició de la fira Girocaça

La dona caçadora, protagonista d’una existosa sisena edició de la fira Girocaça

La dona caçadora, protagonista d’una existosa sisena edició de la fira Girocaça

La dona caçadora, protagonista d’una existosa sisena edició de la fira Girocaça

14/06/2022
L’Espai Ridadura de Santa Cristina d’Aro va acollir el dissabte 11 de juny la 6a edició de Girocaça, tot un referent en aquest àmbit a Catalunya, que després de dos anys d’aturada, va tornar amb més força que mai amb una edició dedicada a la dona caçadora

Si hem de fer una valoració ràpida de la fira Girocaça 2022, èxit és la paraula que ho resumeix to. Èxit per la gran presència d’expositors, per una mostra de gossos de caça amb més de 320 cànids,  per un programa de jornades tècniques molt atractiu, per una gran participació a la trobada de colles de senglar, per una presència de públic espectacular, amb més de 8.000 visitants; per dedicar-la a la figura de la dona caçadora, pel seu dinamisme i diversitat de propostes. Fet i fet, per oferir-nos un dia fantàstic on tot va anar rodat.

 

La nostra més sincera enhorabona a la Representació Territorial de la FCC a Girona, organitzadora de la fira, amb el suport de  la Federació Catalana de Caça i l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro que, una vegada més, es va bolcar amb aquesta iniciativa. Si cal personalitzar la felicitació i l’esforç ho farem en la persona de Lluis Anglada, el gran artífex i coordinador d’aquest esdeveniment, que any rere any creix en projecció i propostes.

 

La trobada, que en aquesta ocasió es va posar en valor, d’una manera força destacada, la figura de la dona caçadora i la seva presència, cada vegada més significativa, en el món cinegètic, va comptar amb més de 40 paradetes amb diferents productes vinculats, majoritàriament, amb la caça; però també van tenir cabuda altres dedicats a la venda de productes agroalimentaris de proximitat, etc. A més de les paradetes, a la fira es van organitzar diferents demostracions i tallers a banda d’una interessant proposta de jornades tècniques; una zona de food-trucks (un d’ells, “La Maga” amb la caça com a ingredient principal, amb una zona de bar que va funcionar també amb una gran eficàcia. Menció especial per a la paella del dinar cuinada amb carn de caça, impressionant.

 

La zona d’exhibició de gossos de caça va ser un altre dels punts d’atenció d’aquesta fira, amb més de 300 cànids de diferents races, a més d’altres espais com els dedicats a la falconeria –amb exposició d’aus inclosa-, la zona de tir amb arc, gestionada per l’ACAG, la paradeta de l’Associació de Becaders de Catalunya i de Girona, el punt d’informació de la Territorial de Girona,  la carpa de la Comissió d’Homologació de Trofeus de Catalunya o la carpa didàctica de la Federació Catalana de Caça, així com la seva galeria de tir virtual. El cos d’Agents Rurals també va participar en aquesta nova edició de Girocaça, així com l’ADAF i el SEPRONA.

 

L’alcaldessa de Santa Cristina d’Aro, la senyora Lourdes Fuentes, va ser l’encarregada d’inaugurar la fira, juntament amb Sergio Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça, i Josep Blanquera, president de la Territorial de Girona, entre altres membres de la junta directiva, així com la responsable de l’àrea de promoció econòmica d’aquesta localitat gironina.

 

Un altre dels atractius de la fira va ser la gran pantalla instal·lada al bell mig de la fira on es van projectar diferents vídeos durant tota la jornada relacionats amb l’activitat cinegètica i, en especial, sobre el treball dut a terme des de la Territorial de Girona i la pròpia Federació Catalana en tasques de conservació i seguiment de la fauna cinegètica, censos, conservació d’habitats, etc. El nostre agraïment a Dani Camacho, encarregat de coordinar aquest àrea, així com a la tècnica de la Federació de Caça de Girona. També es va projectar un emotiu vídeo, durant l’acte de reconeixement de la dona, dut a terme la tarda del dissabte, amb la dona caçadora com a principal protagonista.

 

Sens dubte, aquesta sisena edició de la fira Girocaça, ha tornat, després de dos anys d’aturada per culpa de la pandèmia, amb més força que mai i amb un format renovat, que ha estat tot un èxit i que ha permès mostrar, tant al conjunt de caçadors i caçadores, com a la societat en general, el treball del nostre col·lectiu en benefici de la conservació de la fauna i el medi ambient.

 

 


ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar