Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

ELS CAÇADORS I CAÇADORES CELEBREN EL DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT



Els caçadors i caçadores celebren el Dia Mundial del Medi Ambient

02/06/2022
El sector cinegètic és el segon col·lectiu que inverteix més en conservació, 300 milions d'euros, només per darrere de les administracions públiques

El proper 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, una cita on els caçadors tenen molt a dir per la seva important tasca en la conservació de la biodiversitat. Només a Espanya, el sector cinegètic inverteix 300 milions d'euros en tasques adreçades a la conservació del medi ambient, i és el segon col·lectiu és més implicat en aquest objectiu, tan sols per darrere de les administracions públiques.



Per això, des de la Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC) i les diferents Federacions Autonòmiques es fa una crida a tots els caçadors i agents del sector perquè mostrin la seva important tasca en la conservació del medi ambient, moltes vegades desconeguda en una societat cada cop més allunyada del món rural. Amb aquesta acció, es pretén donar a conèixer que els caçadors són els veritables ecologistes que estan implicats en el manteniment i la recuperació dels hàbitats, i així es demostra any rere any amb la seva activitat.



Entre les accions, el sector inverteix cada any més de 233 milions d'euros en tasques de conservació d'espais forestals i vegetals a través de podes, esbrossaments, plantacions, protecció de la vegetació, així com reforestacions i tractaments silvícoles, que ajuden a fomentar espècies i mantenir densitats.



Els caçadors també tenen un paper important en la prevenció d'incendis, a través del manteniment de tallafocs, camins, pistes forestals, i aportant vigilància sobre el terreny gràcies als serveis de guarderia, en què s'inverteixen 54 milions d'euros anuals



SOCIETATS DE CAÇADORS


A més de les tasques de conservació, el sector cinegètic, i en concret les societats de caçadors, són fonamentals per al manteniment de la fauna, ja que durant l'època estival i davant de l'escassetat d'aliment, aporten menjar i aigua, a través de basses i abeuradors, de la qual es beneficien tant espècies cinegètiques com no cinegètiques. D'aquesta manera, s'inverteixen més de 41,1 milions d'euros a sembres i 15 milions d'euros a la instal·lació de punts d'aigua.



Al costat d'aquestes accions, més de 26.000 vedats desenvolupen programes de conscienciació i sensibilització mediambiental, i 11.000 participen en programes de conservació d'espècies protegides com el Lince, el Llop o el Trencalòs.



Per aquests i molts altres motius, animem els caçadors que celebrin el Dia Mundial del Medi Ambient mostrant a través de les xarxes socials, fotos i vídeos realitzant tasques de conservació amb els hashtags #DíaMundialDelMediAmbient i #CaçaÉsConservació

 


 

Los cazadores celebran el Día Mundial del Medio Ambiente

 

  • La RFEC hace un llamamiento a todos los cazadores para que muestren su importante labor en la conservación durante el #DíaMundialDelMedioAmbiente

 

  • El sector cinegético es el segundo colectivo que más invierte en conservación, 300 millones de euros, sólo por detrás de las administraciones públicas

 

El próximo 5 de junio se celebra el Día Mundial del Medio Ambiente, una cita en la que los cazadores tienen mucho que decir por su importante labor en la conservación de la biodiversidad. Sólo en España, el sector cinegético invierte 300 millones de euros en labores dirigidas a la conservación del medio ambiente, siendo el segundo colectivo más implicado en este objetivo, tan sólo por detrás de las administraciones públicas.

 

Por ello, desde la Real Federación Española de Caza (RFEC) y las diferentes Federaciones Autonómicas se hace un llamamiento a todos los cazadores y agentes del sector para que muestren su importante labor en la conservación del medio ambiente, muchas veces desconocida en una sociedad cada vez más alejada del mundo rural. Con esta acción, se pretende dar a conocer que los cazadores son los verdaderos ecologistas que están implicados en el mantenimiento y recuperación de los hábitats, y así se demuestra año tras año con su actividad.

 

Entre las acciones, el sector invierte cada año más de 233 millones de euros en labores de conservación de espacios forestales y vegetales a través de podas, desbroces, plantaciones, protección de la vegetación, así como reforestaciones y tratamientos silvícolas, que ayudan a fomentar especies y mantener densidades.

 

Los cazadores también juegan un importante papel en la prevención de incendios, a través del mantenimiento de cortafuegos, caminos, pistas forestales, y aportando vigilancia sobre el terreno gracias a los servicios de guardería, en los que se invierten 54 millones de euros anuales.

 

SOCIEDADES DE CAZADORES

 

Además de las labores de conservación, el sector cinegético, y en concreto las sociedades de cazadores, son fundamentales para el mantenimiento de la fauna, ya que durante la época estival y ante la escasez de alimento, aportan comida y agua, a través de balsas y bebederos, de la que se benefician tanto especies cinegéticas como no cinegéticas. De esta forma, se invierten más de 41,1 millones de euros en siembras y 15 millones de euros en la instalación de puntos de agua. 

 

Junto a estas acciones, más de 26.000 cotos desarrollan programas de concienciación y sensibilización medioambiental, y 11.000 participan en programas de conservación de especies protegidas como el Lince, el Lobo o el Quebrantahuesos.

 

Por estos y muchos otros motivos, animamos a los cazadores que celebren el Día Mundial del Medio Ambiente mostrando a través de las redes sociales, fotos y vídeos realizando labores de conservación con los hashtags #DíaMundialDelMedioAmbiente y #CazaEsConservación.

 






Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar