Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · PREMSA

LA RFEC PORTA A TERESA RIBERA ALS TRIBUNALS PER PROHIBIR LA CAÇA DE EL LLOP A TOT ESPANYA



La RFEC porta a Teresa Ribera als tribunals per prohibir la caça de el llop a tot Espanya

21/09/2021
La federació va interposar un recurs Contencionso-Administratiu de la mà de l'assessoria jurídica, tècnica i científica de la Fundació Artemisan L'entitat entén la prohibició com un nou atac, disfressat de ciència, a la caça, a la ramaderia i al món rural

 

La Reial Federació Espanyola de Caça interposarà un recurs contenciós-administratiu davant la Sala de l'Audiència Nacional contra l'Ordre TED / 980/2021, de 20 de setembre, per la qual es modifica l'Annex en el qual s'inclou al llop ibèric a la Llista d'espècies silvestres en règim de protecció especial i de el Catàleg espanyol d'espècies amenaçades.



Comptant amb l'assessoria jurídica, tècnica i científica de la Fundació Artemisan, la RFEC recorrerà l'ordre publicada avui al BOE on el llop deixa de gestionar-se a través d'accions cinegètiques, ja que no hi ha criteris científics, censos actualitzats o una estratègia de conservació i gestió que avalin la necessitat d'aquesta especial protecció.



Emparant-se en supòsits criteris científics, el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) va a eliminar, per simple ideologia anticaza, els diferents plans de gestió de l'llop que estan permetent recuperar les seves poblacions i la seva convivència amb la ramaderia extensiva. A més, la protecció de l'espècie que es porta aplicant des de 1992 a sud del Duero no ha funcionat ja que, lluny de permetre créixer les poblacions, pràcticament han desaparegut.


Per al president de la RFEC, Manuel Gallardo, 'aquest és un capítol més del full de ruta que té el MITECO per per intentar acabar amb la caça al nostre país'. 'Una vegada més, des del Govern s'anteposen els desitjos d'ecologistes i animalistes de saló al desenvolupament del món rural, que es veurà sentenciat en un futur molt pròxim si el Govern continua amb la seva deriva pseudoecologista i anticaza'. Per això, demana a Govern 'que es posi a treballar per conèixer la situació real de l'espècie i després, prengui decisions'.


Desistiment de funcions



L'entitat federativa entén aquesta prohibició com un nou atac contra la caça, la ramaderia i tothom rural per satisfer a col·lectius ecologistes que res han fet per el llop i recorda que el Govern ha dut a terme la prohibició després d'anys sense treballar per aquesta espècie.



La Federació denuncia la deixadesa absoluta de funcions per part de l'Estat, que porta sense actualitzar des de l'any 2005 una estratègia de conservació i gestió de l'llop que s'hauria de revisar, com a molt, cada 10 anys. A més, es desconeix la situació real de les poblacions al no realitzar-se censos poblacionals des de l'any 2014. Aquesta absència de control demostra la manca de criteris i raons científiques per justificar una mesura que no ha comptat amb la participació de ramaders, representants de el sector cinegètic , la comunitat científica o les pròpies CCAA que porten anys gestionant el llop.

 

 


 

La RFEC lleva a Teresa Ribera a los tribunales por prohibir la caza del lobo en toda España

  • La federación va a interponer un recurso Contencionso-Administrativo de la mano de la asesoría jurídica, técnica y científica de la Fundación Artemisan

 

  • La entidad entiende la prohibición como un nuevo ataque, disfrazado de ciencia, a la caza, a la ganadería y a todo el mundo rural 

 

La Real Federación Española de Caza va a interponer un Recurso Contencioso-Administrativo ante la Sala de la Audiencia Nacional contra la Orden TED/980/2021, de 20 de septiembre, por la que se modifica el Anexo en el que se incluye al lobo ibérico en el Listado de Especies Silvestres en Régimen de Protección Especial y del Catálogo Español de Especies Amenazadas. 

 

Contando con la asesoría jurídica, técnica y científica de la Fundación Artemisan, la RFEC va a recurrir la orden publicada hoy en el BOE donde el lobo deja de gestionarse a través de acciones cinegéticas, ya que no hay criterios científicos, censos actualizados o una estrategia de conservación y gestión que avalen la necesidad de esta especial protección. 

 

Amparándose en supuestos criterios científicos, el Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) va a eliminar, por simple ideología anticaza, los distintos planes de gestión del lobo que están permitiendo recuperar sus poblaciones y su convivencia con la ganadería extensiva. Además, la protección de la especie que se lleva aplicando desde 1992 al sur del Duero no ha funcionado ya que, lejos de permitir crecer las poblaciones, prácticamente han desaparecido. 

 

Para el presidente de la RFEC, Manuel Gallardo, “este es un capítulo más de la hoja de ruta que tiene el MITECO para para intentar acabar con la caza en nuestro país”. “Una vez más, desde el Gobierno se anteponen los deseos de ecologistas y animalistas de salón al desarrollo del mundo rural, que se verá sentenciado en un futuro muy próximo si el Gobierno continúa con su deriva pseudoecologista y anticaza”. Por ello, pide al Gobierno “que se ponga a trabajar para conocer la situación real de la especie y después, tome decisiones”. 

 

DEJACIÓN DE FUNCIONES 

 

La entidad federativa entiende esta prohibición como un nuevo ataque contra la caza, la ganadería y todo el mundo rural para satisfacer a colectivos ecologistas que nada han hecho por el lobo y recuerda que el Gobierno ha llevado a cabo la prohibición tras años sin trabajar por esta especie. 

 

La Federación denuncia la dejación absoluta de funciones por parte del Estado, que lleva sin actualizar desde el año 2005 una estrategia de conservación y gestión del lobo que debería revisarse, como mucho, cada 10 años. Además, se desconoce la situación real de las poblaciones al no realizarse censos poblacionales desde el año 2014. Esta ausencia de control demuestra la falta de criterios y razones científicas para justificar una medida que no ha contado con la participación de ganaderos, representantes del sector cinegético, la comunidad científica o las propias CCAA que llevan años gestionando el lobo. 

 






Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar