Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · PREMSA

NEIX ´COTURNIX´, UN PROJECTE DE CIÈNCIA CIUTADANA APLICADA A LA CONSERVACIÓ DE LA GUATLLA COMUNA



Neix ´Coturnix´, un projecte de ciència ciutadana aplicada a la conservació de la guatlla comuna

05/08/2020
Mutuasport, en col·laboració amb la Real Federación Española de Caza, la Universitat de Lleida, les Federacions Autonòmiques de Caça i Fundació Artemisan, van presentar aquest projecte de seguiment i gestió sostenible de la guatlla a Espanya´

La iniciativa "Coturnix" té com a objectiu, a més de conservar la guatlla, garantir el seu aprofitament sostenible, una espècie de petita grandària, però que genera una grandíssima afició entre molts caçadors, sent una de les protagonistes de la mitja veda, que en moltes comunitats començarà en els propers dies.

 

La investigació científica serà liderada pel Dr. Jesús Nadal, de la Universitat de Lleida, que compta amb una àmplia experiència en l'estudi de la fauna silvestre. Durant quatre anys, i comptant amb el suport de Fundació Artemisan, es consolidarà una xarxa de ciència ciutadana a tot Espanya, amb l'objectiu d'obtenir dades de cens i de les captures de guatlla.

 

De fet, a hores d'ara, s'està iniciant una campanya perquè els caçadors participin de forma voluntària en aquest projecte científic, aportant dades de les jornades de caça, així com mostres d'ales, que permeten el diagnòstic de cada guatlla.

 

Nadal, l'investigador principal, ha destacat que cada caçador i quadrilla de caçadors poden contribuir a la ciència aportant valuosa informació. Es tracta de convertir cada captura en una dada científic, de desenvolupar la cultura cinegètica i d'estimular a tots a consolidar la caça sostenible. Per això, els caçadors que desitgin participar aportant dades poden fer-ho posant-se en contacte directe amb l'investigador a través del correu electrònic jesus.nadal@udl.cat o a través de la Federació Autonòmica corresponent al seu territori.

 

A més, utilitzant l'última tecnologia disponible mitjançant dispositius de seguiment GPS / Argos, s'incrementarà el coneixement sobre la biologia i ecologia de la guatlla. I també es treballarà juntament amb agricultors i propietaris per desenvolupar pràctiques agràries compatibles amb la conservació de la guatlla.

 


 

 

Nace ‘Coturnix’, un proyecto de ciencia ciudadana aplicada a la conservación de la codorniz común

 

Mutuasport, en colaboración con la Real Federación Española, Universidad de Lleida, las Federaciones Autonómicas de Caza y Fundación Artemisan, han presentado esta mañana el proyecto “Coturnix: seguimiento y gestión sostenible de la codorniz en España”, un proyecto de ciencia ciudadana aplicada a la conservación de la codorniz común (Coturnix coturnix).

 

La iniciativa Coturnix tiene como objetivo, además de conservar la codorniz, garantizar su aprovechamiento sostenible, una especie de pequeño tamaño pero que genera una grandísima afición entre muchos cazadores, siendo una de las protagonistas de la media veda, que en muchas comunidades comenzará en los próximos días.

 

La investigación científica será liderada por el Dr. Jesús Nadal, de la Universidad de Lérida, que cuenta con una amplia experiencia en el estudio de la fauna silvestre. Durante cuatro años, y contando con el apoyo de Fundación Artemisan, se consolidará una red de ciencia ciudadana en toda España, con el objetivo de obtener datos de censo y de las capturas de codorniz.

 

De hecho, en estos momentos se está iniciando una campaña para que los cazadores participen de forma voluntaria en este proyecto científico, aportando datos de las jornadas de caza, así como muestras de alas, que permiten el diagnóstico de cada codorniz.

 

Nadal, el investigador principal, ha destacado que cada cazador y cuadrilla de cazadores pueden contribuir a la ciencia aportando valiosa información. Se trata de convertir cada captura en un dato científico, de desarrollar la cultura cinegética y de estimular a todos a consolidar la caza sostenible. Para ello, los cazadores que deseen participar aportando datos pueden hacerlo poniéndose en contacto directo con el investigador a través del correo electrónico jesus.nadal@udl.cat o a través de la Federación Autonómica correspondiente a su territorio.

 

Además, utilizando la última tecnología disponible mediante dispositivos de seguimiento GPS/Argos, se incrementará el conocimiento sobre la biología y ecología de la codorniz. Y también se trabajará junto con agricultores y propietarios para desarrollar prácticas agrarias compatibles con la conservación de la codorniz.






Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar