Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

S´INICIA ELS SERVEIS D´INFORMACIÓ I ORDENACIÓ DE LA BRAMA DEL CÉRVOL EN LES RESERVES NACIONALS DE CAÇA DEL PIRINEU



S´inicia els serveis d´informació i ordenació de la brama del cérvol en les reserves nacionals de Caça del Pirineu

16/09/2017

Com en els darrers anys, i en motiu de la brama del cérvol, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya activa el servei d‘informació i ordenació de l’ús públic en la Reserva de Boumort. Enguany, a més, aquest servei s’amplia també a la Reserva de l’Alt Pallars, en col·laboració amb el Parc Natural de l’Alt Pirineu.  

 

Els objectius de la campanya són:  

 

  • informar els visitants de les Reserves (resolució de dubtes, indicació de rutes, etcètera)

 

  • facilitar als visitants l´observació de cérvols i altres espècies de fauna mitjançant telescopis terrestres i prismàtics,

 

  • interpretar als visitants de la Reserva la fauna, la flora i el paisatge,

 

  • divulgar entre els visitants la tasca que fa la Reserva en la gestió de l´espai; i

 

  • a Boumort, quantificar i conèixer el perfil dels visitants de la Reserva, així com la despesa que generen en el territori.  

 

Aquest servei té per objecte canalitzar les visites cap a zones a on hi ha més possibilitats d’observar fàcilment la brama del cérvol en llocs de fàcil accés, on hi ha desplegats informadors amb material òptic que ajuden els visitants a gaudir de la brama.  

 

A més, s’evita que els visitants hagin de fer moviments erràtics a la recerca infructuosa dels cérvols, la qual cosa genera molèsties innecessàries als cérvols i a altres espècies.  

 

El servei s’estén des de mitjans de setembre a la segona quinzena d’octubre durant els dies festius, els caps de setmana i les seves vigílies (només servei de tarda).  

 

La brama del cérvol és tot un espectacle natural que té lloc de mitjan setembre a mitjan octubre, quan el cérvol entra en zel i de nit, als matins i als caps vespres, ressonen els brams dels mascles, intentant atreure femelles cap als seus harems.

 

Servei d’informació durant la brama en la Reserva de Boumort  

 

Aquest servei consta de dos punts d’informació situats en llocs estratègics de la reserva per a gaudir d’aquest fenomen, un prop del refugi lliure de Boumort i l’altre prop del refugi guardat de Cuberes. Els punts d’informació estaran oberts tots els caps de setmana i festius entre el 9 de setembre i el 22 d’octubre. L’horari d’atenció al públic en aquests punts serà de 8 a 20h els dissabtes i el 12 i 13 d’octubre; i de 8 a 14h els altres diumenges.

 

Cada punt d’informació és atès per un informador que coneix bé la reserva i compta amb senyalització, estand, material informatiu sobre la RNC de Boumort i material òptic per a l’observació de la fauna.

 

Per tal de gaudir de la visita de Boumort, sigui o no en època de brama, es recomana contractar les empreses que ofereixen activitats concertades mitjançant guies autoritzats. Aquesta temporada hi ha quatre empreses autoritzades per a oferir activitats interpretatives guiades a la reserva, que ofereixen activitats vinculades amb la brama del cérvol.

 

El servei d’informació sobre la brama del cérvol s’executa mitjançant l’Estació Biològica del Pallars Jussà, i compta amb la col·laboració del sector turístic local.

 

Servei d’informació durant la brama en la Reserva de l’Alt Pallars/Parc Natural de l’Alt Pirineu  

 

En la Reserva de l’Alt Pallars es tracta d’un nou servei. És un espai que destaca entre altres per l’elevada presència d’espècies com el cérvol i altres ungulats salvatges (isard, cabirol, daina, mufló) i que se solapa en una part amb el Parc Natural de l’Alt Pirineu i amb la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.  

 

El nou servei tindrà lloc des del 8 de setembre fins el 22 d’octubre, per tal de donar a conèixer aquest fenomen i potenciar-ne l’observació i l’escolta d’una manera respectuosa.  

 

Durant aquest període de temps hi haurà diferents punts d’observació i d’informació de la Brama del Cérvol, de fàcil accés, amb un o dos guies interpretadors cadascun, equipats amb material òptic i guies de camp per a explicar i fer gaudir de la brama sense destorbar els animals. També hi haurà un tríptic disponible.

 

Estaran ubicats a Alós d’Isil, en l’entorn immediat de la Mare de Déu de les Ares (Port de la Bonaigua) i en l’entrada de Gavàs (Vall d’Unarre). A la Vall d’Unarre no hi haurà informador.  

 

En els punts d’informació i d’observació es donarà altres dades, incloses les de les empreses acreditades pel Parc natural que hi poden acompanyar en serveis més personalitzats.  

 

Calendari previst en la RNC Alt Pallars:

 

Horari setembre: de 7h a 11.30h i de 16.30h a 19.30h.

 

Horari octubre: de 7.30h a 12h i de 16h a 19h.

 

Els divendres només hi haurà servei de tarda.



agricultura.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=302468




Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar