Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

MADRID ACULL L'ASSEMBLEA GENERAL DE LA FEDERACIÓ EUROPEA DE CAÇA



Madrid acull l'Assemblea General de la Federació Europea de Caça

21/03/2024
Representants de caça de 37 països europeus participen a Madrid a l'assemblea general de la Federació Europea de Caça

La Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC) ha acollit a Madrid durant els dies 19 i 20 de març l'assemblea general de la Federació Europea de Caça i Conservació (FACE), que representa 7 milions de caçadors europeus.

 

En total, més de seixanta responsables de 37 associacions i federacions de caça europees han participat a l'assemblea general i junta directiva de FACE, en el marc del qual es va celebrar un discurs institucional del ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació d'Espanya; Luis Planas, i diferents conferències internacionals i taules de treball sobre els principals assumptes que preocupen els caçadors europeus i espanyols.

 

El president de la RFEC, Manuel Gallardo ha ressaltat la importància que aquesta trobada s'hagi realitzat a Espanya “on s'han marcat els objectius i les prioritats de la federació europea de caça per als propers anys”. En aquest sentit, ha alertat de l'“ofensiva anticassa de la Comissió Europea amb dos reglaments de benestar animal, que de veure la llum posaran en risc la caça amb gossos al nostre país”.

 

El president de FACE, Torbjorn Larsson, ha agraït a la RFEC la “magnífica organització de l'esdeveniment i el seu treball en defensa dels interessos dels caçadors espanyols”, que sens dubte “es veuran reflectits a la feina que FACE realitza pels 7 milions de caçadors europeus, en temes com les lleis de benestar animal, la gestió del llop, el futur de les caces tradicionals o la caça sostenible de migratòries”.

 

El ministre Luis Planas, intervinent a les jornades, va declarar que el govern continuarà escoltant i col·laborant amb el conjunt del sector

Entre les diferents conferències de dimecres 20, el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, va defensar durant la seva intervenció que la gestió de les poblacions sobreabundants d'animals és un tema al qual Espanya ha de fer front ja que té conseqüències molt importants. La caça ofereix beneficis indubtables”, ha manifestat el ministre durant la conferència “Prioritats dels caçadors europeus 2024-2029” celebrada aquest dimecres.

 

Planas va posar en valor l'activitat cinegètica recordant que «suposa més de 6.000 milions d?euros anuals a Espanya i 186.000 llocs de treball». «La captura de 18,8 milions de peces per valor de 86 milions d?euros dóna una certa idea macroeconòmica de què estem parlant, però és insuficient. Si hi ha una activitat en què crec que el que hi ha al seu voltant és molt més que la pura i simple caça és l'activitat cinegètica», va concretar.

 

De la mateixa manera, el ministre va defensar que l‟activitat cinegètica “ha de ser perfectament compatible amb els objectius ambientals plantejats a Espanya. Al govern continuarem escoltant i col·laborant amb el conjunt del sector, som part activa de la Unió Europea”, ha dit. A més, va posar èmfasi en el “gran treball de la RFEC en defensa de la caça i especialment del seu president, Manuel Gallardo”.

 

Durant la Conferència Internacional “Prioritats i reptes per als caçadors europeus”, desenvolupada durant el dia 20, s'han posat en comú els diferents temes que preocupen els caçadors espanyols i europeus, com són la caça sostenible de migratòries, la gestió del llop, la tornada del silvestrisme, les lleis de benestar animal, l'aprofitament de carn de caça, el model federatiu espanyol i les eleccions al parlament europeu, entre d'altres temes.

 

Durant la seva intervenció sobre l'animalisme i la seva influència sobre les lleis de benestar animal a Espanya, Manuel Gallardo ha indicat que el gran risc que tenen els caçadors actualment són dos reglaments que vénen d'Europa i que estan a sobre de la taula, el de transport animal i el reglament de benestar de gossos i gats. En concret, ha detallat que “són reglaments molt complexos i requeriran un gran esforç i treball per part nostra. L'aplicació d'aquests reglaments, com estan, posaran en perill moltes de les modalitats de caça d'aquest país”.

 

Sergi Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça i Vicepresident de l'Espanyola, protagonista d'una de les ponències de la trobada

 

La caça espanyola i les seves modalitats també van tenir un gran protagonisme durant tota la jornada, amb ponències de Jose María Gallardo (Fedexcaza) sobre migratòries, Jaime Hurtado (Asiccaza) sobre la carn de caça i la creació d'una escola gastronòmica internacional, José María Mancheño (FAC) sobre el silvestrisme, Sergio Sánchez (FCC - Mutuasport) el model econòmic federatiu espanyol, Luis F. Villanueva (Fundació Artemisan) sobre l'observatori cinegètic i la importància del monitoratge a la caça o Juan Herrera (RFEC) sobre la gestió del llop , entre altres temes de vital importància per al sector cinegètic espanyol i europeu.

 

Declaracions José Maria Gallardo a la premsa






Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar