Notícia · CAMPIONATS

BORJA CASTELL BRILLANT CAMPIÓ DE L’AUTONÒMIC DE PODENCS EIVISSENCS

Borja Castell brillant campió de l’Autonòmic de Podencs Eivissencs

14/09/2022
El passat dissabte, el jove Borja Castell es va proclamar campió d’aquesta nova edició del Campionat de Catalunya de Podencs Eivissencs duta a terme a les Terres de l’Ebre. Juanjo Ulldemolins i José Querol van completar el pòdium.

A partir de les 07.00 el pavelló de Els Valentins, situat al terme municipal d’Ulldecona, va esdevenir el punt de trobada dels tretze participants al Campionat de Catalunya de Podencs Eivissencs. Després de la corresponent formalització de la inscripció i a lectura de xips dels gossos participants a la prova, va tenir lloc un esmorzar de germanor per agafar forces  per afrontar les tres hores de competició, que van començar al voltant de les 08.30 després de la corresponent assignació de camps i jutges.

La prova, organitzada per la Federació Catalana de Caça, amb la inestimable col·laboració de la Representació de les Terres de l’Ebre, que va portar el pes de l'organització logística de la competició, es va celebrar, sense cap incidència a destacar, als termes municipals d’Ulldecona i La Sènia.

Una gran jornada de caça i per gaudir de les evolucions d’aquests fantàstics gossos als 13 camps de treball seleccionats per la competició, que es va celebrar amb el concurs de 8 cànids per colla. (D’acord amb el reglament de la RFEC aquesta competició es duu a terme –campionats classificatoris per al Campionat d’Espanya- amb sis gossos. No obstant això, donat que l’any passat no es va celebrar el Campionat d’Espanya de Podencs Eivissencs, es va acordar que els participants a l’Estatal d’enguany foren els classificats als campionats autonòmics de 2021. D’aquesta manera, els autonòmics d’aquest 2022 no classifiquen per al Campionat d’Espanya; un fet que va permetre utilitzar 8 gossos, per comptes de sis, per gaudir de millors accions de caça i ajudar als gossos a tancar millor les zones de cacera escollides per a la celebració de la prova, amb una  malesa molt espesa).

Finalment, després de les  tres hores assignades a cada competidor, el jove caçador de Els Valentins, Borja Castell, es va proclamar campió de la competició amb un total de 51 punts. Cal recordar, que Borja Castell ja es va fer amb la segona posició –acompanyat per Joel Delmonte- al Campionat de Catalunya de Podencs Eivissencs de 2021. El guanyador de la passada edició, Juanjo Ulldemolins, a l’igual que Borja Castell, va demostrar que el seu triomf a Castelldans no va ser fruit de la casualitat finalitzant aquest campionat en segona posició amb un total de 37,50 punts. Tot seguit d’aquest gran caçador d’Alcanar, Josep Querol, ebrenc de La Sènia, va ocupar la tercera plaça amb 28,2 punts.

Sens dubte, un gran campiona celebrat en una jornada on es van alternar estones de sol amb els núvols i una mica d’aire, que van fer més suportables les altes temperatures del moment. Gran satisfacció per part del conjunt de participants, que van protagonitzar amb els seus gossos unes accions de caça de gran plasticitat.

Una mica abans de les 13.00 hores es va procedir a la proclamació dels campions, així com al reconeixement i agraïment a tots els participants i jutges pel seu gran comportament, esportivitat  i treball dut a terme en el decurs de la prova.

Un agraïment especial a Mutuasport, patrocinador oficial de les competicions organitzades per la Federació Catalana de Caça, així com al representat a la zona de Bon Mascota per gestionar el regal d’un palet amb sacs de pinso per als gossos dels participants i jutges de la prova. La jornada va acabar amb tots els competidors, jutges i acompanyants gaudint d’una exquisida paella, que es va servir al pavelló de Els Valentins. El nostre agraïment també per a les Societats de Caçadors d’Ulldecona i La Sènia per la seva col·laboració en l’organització de la prova.